ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα «όμηρος» των ταξιτζήδων

Η Ελλάδα «όμηρος» των ταξιτζήδων
Στο έλεος των ταξιτζήδων βρίσκεται μια ολόκληρη χώρα...

Στο έλεος των ταξιτζήδων βρίσκεται μια ολόκληρη χώρα.

Σε θυελλώδη συνεδρίαση του Σωματείου Αυτοκινητιστών στο Περοκέ αποφασίστηκε όχι μόνο η συνέχιση των κινητοποιήσεων αλλά και η συνεχής κλιμάκωση.

Στη συνάντηση ακούστηκαν και φωνές για παύση των κινητοποιήσεων ώστε να περιμένουν τις προτάσεις της κυβέρνησης τον Αύγουστο, ωστόσο οι περισσότεροι θέλουν πιο δυναμικές μορφές κινητοποίησης, οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

«Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

Ήδη οι αυτοκινητιστές μετρούν μισό μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων και το μεγάλο θύμα της κατάστασης, ο τουρισμός, μετρά καθημερινά τις πληγές του.

Οι αυτοκινητιστές θα συναντηθούν αύριο στις 10.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών όπου θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και η πρόταση είναι να κάνουν πορεία με τα ταξί στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Για σήμερα προγραμματίζουν να κάνουν καταλήψεις στα διόδια: Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων.

«Μπλόκο στην Επίδαυρο»

Να αποκλείσουν το θέατρο της Επιδαύρου απειλούν οι ιδιοκτήτες ταξί από το Ναύπλιο, το Άργος και την Κόρινθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ταξιτζήδες που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σχεδιάζουν να αποκλείσουν την είσοδο εμποδίζοντας τους θεατές να εισέλθουν στο θέατρο.
Σήμερα στο παγκοσμίου φήμης θέατρο έχει προγραμματιστεί να γίνει η τρίτη και τελευταία παράσταση του «Ριχάρδου του Γ’» με τον Κέβιν Σπέισι. Οι ταξιτζήδες ωστόσο φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη.

Κρήτη: Απαγόρευσαν την έξοδο σε 1600 τουρίστες κρουαζιερόπλοιου

Σκληραίνουν τη στάση τους και οι ιδιοκτήτες ταξί της Κρήτης. Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές του νησιού, ωστόσο οι αυτοκινητιστές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από τους αυτοκινητιστές .

Στο μεταξύ ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, με αφορμή τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά των επιβατών του με τουριστικά λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης: «Μπλόκο» στην Επίδαυρο σχεδιάζουν οι ταξιτζήδες

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση των οδηγών ταξί