ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο ΣτΕ: Άντρας απειλούσε να αυτοκτονήσει και αυτοτραυματίστηκε στο χέρι

Πανικός στο ΣτΕ: Άντρας απειλούσε να αυτοκτονήσει και αυτοτραυματίστηκε στο χέρι

Πανικός επικράτησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας όταν άτομο με ψυχολογικά προβλήματα αυτοτραυματίστηκε στο δεξί χέρι του με ένα κομμάτι γυαλί, ενώ απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο όταν πληροφορήθηκε ότι απορρίφθηκε το αίτημα πενίας που είχε υποβάλει προκειμένου να του διατεθεί δικηγόρος χωρίς αμοιβή.

Ειδικότερα, ο 63 χρόνος Γ.Κ, ο οποίος εργαζόταν ως νυκτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε υποβάλει στο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτημα πενίας, προκειμένου να του διατεθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του. Ωστόσο, όταν η προϊσταμένη του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι το αίτημα του απορρίφθηκε, καθώς δεν προσκόμισε τις αναγκαίες βεβαιώσεις που του είχαν ζητηθεί, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει κατά των δικαστών και των υπαλλήλων της γραμματείας, ενώ απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.

Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος στο άκουσμα των ύβρεων και των ουρλιαχτών μπήκε στο χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τι γίνεται. Τότε ο Γ.Κ. άρχισε να βρίζει χυδαία τον κ. Ράντο και έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.

Κατόπιν αυτού, άλλοι υπάλληλοι της γραμματείας άρχισαν πανικόβλητοι να φωνάζουν «βοήθεια» ενώ ο κ. Ράντος πλησίασε τον Γ.Κ. σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει. Τότε ο 63χρονος απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο ο οποίος εάν δεν υπήρχε στο σημείο εκείνο μια καρέκλα επισκεπτών θα έπεφτε ανάσκελα στο πάτωμα. Υπάλληλοι τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία με αποτέλεσμα ο Γ.Κ., να οδηγηθεί με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, αφού αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως έγινε γνωστό ο Γ.Κ., αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 4.30 τα ξημερώματα ομάδα 10 κουκουλοφόρων ατόμων έριξαν στην πρόσοψη και στις σκάλες εισόδου του μεγάρου του ΣτΕ κόκκινη και μαύρη μπογιά και αποχώρησαν.