ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα 3,7 εκατ. στα ΕΛΤΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα 3,7 εκατ. στα ΕΛΤΑ
Προκαταρκτική εξέταση για παράνομη χορήγηση κονδυλίων στα ΕΛΤΑ διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Ελένη Ράικου...

Προκαταρκτική εξέταση για παράνομη χορήγηση κονδυλίων στα ΕΛΤΑ διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Ελένη Ράικου με αφορμή το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Ο επιθεωρητής στο πόρισμά του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, διαπιστώνει παράνομη χορήγηση 3,7 εκατομμυρίων ευρώ από τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων προς την Ομοσπονδία των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών – ΠΟΣΤ) κατά το χρονικό διάστημα 1999-2009.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανέλαβε η Εισαγγελέας, θα διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως απιστία και παράβαση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή, οι επιχορηγήσεις δόθηκαν χωρίς παραστατικά, κατά παράβαση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, που δεν επιτρέπει την ενίσχυση των Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τη διοργάνωση συνεδρίων, προγράμματα θερινών διακοπών των εργαζομένων και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης έδωσε εντολή να προχωρήσει η πειθαρχική διαδικασία ενώ έδωσε εντολή να υπάρξει εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των κανονισμών προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα: