ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίσεις για το σκάνδαλο των ομολόγων

Αποφυλακίσεις για το σκάνδαλο των ομολόγων
«Αποφυλακιστήριο» πήραν τελικά οι υπεύθυνοι της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης...

«Αποφυλακιστήριο» πήραν τελικά οι υπεύθυνοι της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, καθώς και ο Γ. Αποστολίδης, οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση των «δομημένων ομολόγων».

Και οι τρεις βρίσκονταν προφυλακισμένοι και λίγο πριν την «εκπνοή» του ανώτατου ορίου προφυλάκισης (σ.σ 18 μήνες), το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε με τον υπ' αριθμόν 2740/2011 βούλευμά του, την προσωρινή κράτησή τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Πάντως, ο πατέρας και ο υιός Πρινιωτάκης, όπως και ο Γ. Αποστολίδης, σύντομα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, καθώς προσδιορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου η δίκη για το «κρυφό» ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι κατέληξε υπερτιμημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία.

Μαζί τους, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για κακουργηματικές πράξεις ακόμη 12 άτομα, μεταξύ των οποίων οι τέως πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ, λογιστές και υπεύθυνοι χρηματιστηριακών εταιρειών.

Οι κατηγορίες που καλούνται -κατά περίσταση- να αντικρούσουν είναι της απάτης κατά συναυτουργία, άμεσης και απλής συνέργεια σε απάτη, απιστίας στην υπηρεσία, υπόθαλψης εγκληματία-καταχραστή του Δημοσίου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής και άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.