ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Τα σπαρακτικά λόγια της αδερφής του νεκρού χειριστή

Τραγωδία στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Τα σπαρακτικά λόγια της αδερφής του νεκρού χειριστή

«Ήρωας μέχρι και την τελευταία στιγμή»

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του άτυχου χειριστή γερανού που σκοτώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας καθώς εκτελούσε εργασίες στον σταθμό του Μετρό στην Καλαμαριά.

Ο 50χρονος Παναγιώτης, σύμφωνα με τους συναδέλφους του ήταν έμπειρος χειριστής, μιας και ήταν στο επάγγελμα από την ηλικία των 14 ετών.

Πατέρας δυο μικρών κοριτσιών και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.

Ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρούνταν καθώς, φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

Ο ίδιος πρόλαβε να φωνάξει στους συναδέλφους του να φύγουν μακριά καθώς έβλεπε το γερανό να γκρεμίζεται και να αναποδογυρίζει, εγκλωβίζοντάς τον.

Τα λόγια της αδερφής του συγκλονίζουν:

«...ευτυχώς ειδοποιήθηκα έγκαιρα από τον Παναγιώτη ότι θα ανατραπεί ο γερανός και λέγοντας μου να τρέξω μακριά γρήγορα γλύτωσα το λιώσιμο από τον γερανό βάρους 30 τόνων περίπου που 2 δεύτερα μετά έκανε λιώμα τα πάντα στο διάβα του.
Αισθάνομαι ότι είχα άγιο και είμαι ακόμα ζωντανός...»
Καλό ταξίδι αγαπημένε μου αδελφούλη, ήσουν πάντα ένας ήρωας μέχρι και την τελευταία στιγμή!
Σ' αγαπώ πολύ!

Σχετικές ειδήσεις