ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τετραήμερο λουκέτο στους δήμους - «Μην κατεβάζετε σκουπίδια» ζητά ο Δήμος Αθηναίων

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τετραήμερο λουκέτο στους δήμους - «Μην κατεβάζετε σκουπίδια» ζητά ο Δήμος Αθηναίων

Από αύριοΣάββατο(20/05) έως και τηνΤρίτη(23/05) θα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας,για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΠ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από την εργασία τους για το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Μαΐου, ενώ η τελευταία προκήρυξε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 22 και 23 Μαϊου.

Οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής τους, αυτό το διάστημα να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους, ενώ αναβάλλονται προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του «ζητεί τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών για τα προβλήματα που αναμένεται να σημειωθούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων τα τέσσερα επόμενα 24ωρα.

Λόγω των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει για όλη τη χώρα η ΠΟΕ ΟΤΑ (αποχή από την αποκομιδή το Σαββατοκύριακο, 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη), ο δήμος Αθηναίων παρακαλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης κατά το διάστημα αυτό να μην κατεβάζουν τα απορρίμματά τους. Συμβάλλουμε όλοι στην προστασία της δημόσιας υγείας και της εικόνας της Αθήνας».

Υπενθυμίζεται, ότι παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 11:00, ενώ την Τρίτη, στις 09:00, οι συμβασιούχοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σχετικές ειδήσεις