Σεισμός Μυτιλήνη: Όλοι οι όροι επανοικοδόμησης της Βρίσας

Newsbomb

Σεισμός Μυτιλήνη: Όλοι οι όροι επανοικοδόμησης της Βρίσας

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, με αριθμό 2584/25.7.2017, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τίτλο: «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Με αυτήν θεσμοθετούνται σειρά μέτρων για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων της Μυτιλήνης. Σημειώνεται ότι στην ΚΥΑ προβλέπεται ότι το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.).

Για επισκευή αποκατάσταση εντός των πληγέντων χαρακτηρισμένων παραδοσιακών οικισμών, οι δικαιούχοι θα πάρουν επί όλων των ιδιοκτησιών τους, Δωρεάν Κρατική Αρωγή (ΔΚΑ) 80% και 20% άτοκο δάνειο. Ενώ όσοι επιλέξουν να χτίσουν το σπίτι τους εκτός των παραπάνω οικισμών, ενώ το πληγέν κτίριο είναι εντός, δικαιούνται 40% ΔΚΑ και 60% άτοκο δάνειο.

Δεν χορηγείται ΔΚΑ σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ή με εμφανείς βλάβες που προϋπήρχαν του σεισμού.

Ακόμα περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την επισκευή σπιτιών αλλά οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων από τους δικαιούχους για τα τύχουν της κρατικής αρωγής.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved