ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση - σοκ για τις παραλίες της Αττικής: Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα

Προειδοποίηση - σοκ για τις παραλίες της Αττικής: Ποιοι κινδυνεύουν άμεσα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει οπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοξικολόγιας και μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ειδικών Επιστημόνων διαχείρισης χημικών και διατροφικών κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Κουρέτας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουρέτας προειδοποίησε ότι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες θα πρέπει να αποφεύγουν να πλησιάζουν τα σημεία όπου παρατηρείται ρύπανση, στις παραλίες της Αττικής, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ο καθηγητής τοξικολογίας προειδοποίησε ότι έγκυες γυναίκες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, δεν κινδυνεύουν από τη ρύπανση, η οποία έχει εξαπλωθεί από την Πειραϊκή έως και τη Σαρωνίδα μόνο εάν κολυμπήσουν, αλλά ακόμη και αν περπατήσουν στις συγκεκριμένες ακτές.

«Ένας άνθρωπος με δερματίτιδα, αναπνευστικό πρόβλημα ή κάποια άλλη ευαισθησία, αν μείνει για ώρα εκεί και υπάρχει εξάτμιση της ρύπανσης, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας.

Οι δε έγκυες πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και να μην εκτίθενται καθώς όπως σημείωσε ο καθηγητής «η βιβλιογραφία των τελευταίων ετών δείχνει ότι οι έγκυες πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση. Μπορεί να εκτεθούν σε αυτούς τους ρύπους και να έχει επίδραση στην υγεία τους, αν για παράδειγμα καθίσουν δίπλα σε βράχια στα οποία υπάρχει ρύπανση».

Τέλος ο Δημήτρης Κουρέτας χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τα περί απορρύπανσης του Αργοσαρωνικού σε 20 ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την πετρελαιοκηλίδα στην Αττική

Σχετικές ειδήσεις