ΕΛΛΑΔΑ

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ - Υπάλληλοι «έστηναν» διαγωνισμούς με συμμορία Ρομά (vid)

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ - Υπάλληλοι «έστηναν» διαγωνισμούς με συμμορία Ρομά (vid)

Οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών, με τις αντίστοιχες μίζες, πώλησης σκραπ του οργανισμού σε τρία κυκλώματα Ρομά.

Οι υπάλληλοι από το 2015 προχωρούσαν σε απευθείας αναθέσεις σε συμμορία Ρομά, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, που φτάνουν τις 100.000 ευρώ.

Οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους «λάδωναν» και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Μέσω Βουλγαρίας τους πλήρωναν οι Ρομά

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.

Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες απ' όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οχτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και 11 Ρομά.

Σε λίγες ώρες θα γίνει επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ: