ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αχτσιόγλου μέλη του ΠΑΜΕ: Χύθηκε αίμα για τις απεργίες – Πάρτε πίσω το νόμο

Στην Αχτσιόγλου μέλη του ΠΑΜΕ: Χύθηκε αίμα για τις απεργίες – Πάρτε πίσω το νόμο

«Έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν κατά του πολυνομοσχεδίου το οποίο, όπως υποστηρίζει, πλήττει άμεσα το δικαίωμα της απεργίας.

Έκαναν «ντου» στο υπουργείο Εργασίας σπάζοντας τη τζαμαρία - «Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα» φώναζαν στην υπουργό

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στο κτίριο σπάζοντας τη τζαμαρία για να μπουν μέσα, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα μέτρα, ενώ στην ταμπέλα με την ονομασία του υπουργείου έγραψαν «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας".

Οι διαδηλωτές ανέβηκαν μέχρι το γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτισόγλου στον 8ο όροφο. Τα μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν την πόρτα προκειμένου να μπουν μέσα, ενώ αναποδογύρισαν και τραπέζια.

Στο γραφείο βρίσκονταν η κ. Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου.

Φωνάζοντας συνθήματα εντός του υπουργικού γραφείου, κατηγόρησαν την υπουργό ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία, μιας και η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρει πίσω το νέο πλαίσιο για την απεργία.

«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα. Πάρτε το πίσω», φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και συμπλήρωναν «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο».

«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε. Εχετε έρθει τόσες φορές εδώ και τα έχουμε πει» τόνιζε η υπουργός στα μέλη του ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συνεχείς κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 12:00, στην Ομόνοια, με κορύφωση την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σχετικές ειδήσεις