ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Θα «έσπρωχναν» στην αγορά χιλιάδες κροτίδες

Χανιά: Θα «έσπρωχναν» στην αγορά χιλιάδες κροτίδες
Βεγγαλικά
eurokinissi

Στην κατάσχεση μεγάλου αριθμού κροτίδων και βεγγαλικών έχουν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης που εντείνουν τους ελέγχους τους. Την ίδια ώρα επιστρατεύτηκε και η Τροχαία για αυτόν τον σκοπό.

Στην κατάσχεση 56.059 κροτίδων και βεγγαλικών έχει προχωρήσει η αστυνομία στην περιοχή των Χανίων μέχρι και σήμερα, καθώς και έχουν συλληφθεί 8 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η υπεύθυνη Tύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης αστυνόμο α’, Ελένη Παπαθανασίου.

«Οι έλεγχοι θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και θα είναι αυστηροί», τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η κατοχή, διακίνηση και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών απαγορεύεται κυρίως σε χώρους που την εορταστική περίοδο υπάρχει συνάθροιση πολιτών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η κ. Παπαθανασίου, σε όλο το νησί εντείνονται τα μέτρα τάξης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα τροχαίας.

«Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση από τις υπηρεσίες τροχαίας και των 4 περιφερειακών ενοτήτων του νησιού καθώς και από την τροχαία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι επικίνδυνοι ελιγμοί και οι αντικανονικές παραβάσεις», πρόσθεσε η υπεύθυνη Tύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Μέτρα θα ληφθούν ακόμα στις εισόδους των πόλεων καθώς και στα αστικά κέντρα όπου αυτό το διάστημα υπάρχει αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων