ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας: Μαθητές, εκπαιδευτικοί και καθηγητές εισέβαλαν στο κτήριο (vids+pics)

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας: Μαθητές, εκπαιδευτικοί και καθηγητές εισέβαλαν στο κτήριο (vids+pics)

Μαθητές,φοιτητές, εκπαιδευτικοί και καθηγητές εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείαςδιαμαρτυρώμενοιενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία

Δείτε πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr πλάνα από τη στιγμή της εισβολής μαθητών κι εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Λίγο πριν από τις 14:00, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε έξω από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές κατόρθωσαν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν μέσα στο κτήριο.

Ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος όμως απουσίαζε.

Μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συνέλευση στον χώρο του υπουργείου για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία, καθώς επίσης και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Νωρίτερα, μαθητές και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του κυβερνητικού κτηρίου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στην Παιδεία.

Η αντίδραση των μαθητών ήρθε στον απόηχο της απόφασης Γαβρόγλου να «κατεβάσει ρολά» στο υπουργείο, λόγω του προγραμματισμένου για σήμερα συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), την ΟΛΜΕ και τους συλλόγους αναπληρωτών.

Μάλιστα, στο σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού προς τους υπαλλήλους τους προέτρεπε να αποχωρήσουν στις 11:30 το πρωί.

Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Τι θα γίνει με όσους συνταξιούχους δεν έκαναν αίτηση στον ΕΦΚΑ