ΕΛΛΑΔΑ

Το σπαρακτικό «αντίο» στον Εύζωνα Σπύρο Θωμά από τον πατέρα του - Λυγμοί από την Προεδρική Φρουρά

Το σπαρακτικό «αντίο» στον Εύζωνα Σπύρο Θωμά από τον πατέρα του - Λυγμοί από την Προεδρική Φρουρά
Ανείπωτη τραγωδία στην κηδεία του Σπύρου Θωμά

Κηδεία | Εύζωνας | Πάτρα: Δεν άντεξαν οι φαντάροι στην κηδεία του 24χρονου παλικαριού.

Τιμές, δάκρυα και χειροκροτήματα στην κηδεία του 24χρονου Εύζωνα Σπύρου Θωμά, στην Πάτρα. Του Εύζωνα που άφησε αναπάντεχα την τελευταία του πνοή, στα 24 χρόνια της ζωής του. Η κηδεια του έγινε με όλες τις τιμές ενός στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά και εκεί ήταν μεταξύ άλλων και οι συνάδελφοί του.

Κατά την έξοδο της σορού, τα παλικάρια της προεδρικής φρουράς δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, ενώ κόσμος βρισκόταν και έξω από την εκκλησία. Φίλοι, συμπαίκτες από το μπάσκετ, γνωστοί και συγγενείς, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί, πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Σπύρο Θωμά και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια που η μοίρα στάθηκε τόσο σκληρή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κατά την έξοδο της σορού από τον ναό οι παριστάμενοι χειροκρότησαν και το άγημα που είχε στηθεί απέδωσε τιμές.

Λίγο αργότερα η συγκίνηση κορυφώθηκε. Η ταφή του Εύζωνα έγινε στο πρώτο νεκροταφείο Πατρών, όπου ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος…

Το «αντίο» του πατέρα του

«Σε ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι των 25 ετών και όσα μας πρόσφερες». Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του Σπύρου Θωμά, Χρήστος, αποχαιρέτησε το παιδί του μην μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει τον χαμό του. Με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση είπε ότι ο Σπύρος πετύχαινε όλους τους στόχους που έβαζε στη ζωή του. Ένας όμως έμεινε ανεκπλήρωτος. Η θητεία του στην προεδρική φρουρά. «Τώρα θα είσαι φρουρός στους ουρανούς, ίσως η Παναγία σε είχε περισσότερο ανάγκη από εμάς».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η σκοπιά τελείωσε και ο Σπύρος Θωμάς επέστρεψε στο θάλαμό του. Δεν ανέφερε ενοχλήσεις. Ήταν η δεύτερη σκοπιά που έκανε την περασμένη Πέμπτη (21-02-2019).

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, έκανε την πρώτη από τη 13:00 έως τις 14:00 και τη δεύτερη από τις 19:00 έως τις 20:00. Όταν τελείωσε η δεύτερη σκοπιά και γύρισε στο θάλαμό του, έπεσε να κοιμηθεί.

Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν λίγες ώρες μετά για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς σηκώθηκε, στάθηκε στα πόδια του αλλά λίγο μετά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: thebest.gr

Σχετικές ειδήσεις