ΕΛΛΑΔΑ

«Θα το καταλαβαίναμε αν ήταν στη Σ. Αραβία»: Τι λένε οι Γερμανίδες που έφαγαν... πόρτα στην Ακρόπολη

«Θα το καταλαβαίναμε αν ήταν στη Σ. Αραβία»: Τι λένε οι Γερμανίδες που έφαγαν... πόρτα στην Ακρόπολη
Οι τουρίστριες είχαν ντυθεί αρχαίες Ελληνίδες
EUROKINISSI

«Πόρτα» λόγω… dress code «έφαγαν» από την Ακρόπολη 14 κοπέλες που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στην Αθήνα για να δουν από κοντά τον Παρθενώνα.

«Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοητό. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν θα ήμουν προετοιμασμένη. Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας» δηλώνει στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Λέιλα Πίνταγες, διάσημη σχεδιάστρια μόδας στο Βερολίνο.

Η κ. Πίνταγες εξέφρασε την οργή της καθώς είναι μία από τις Γερμανίδες τουρίστριες που την περασμένη εβδομάδα δεν κατάφεραν να μπουν στην Ακρόπολη επειδή ήταν ντυμένες… αρχαίες Ελληνίδες.

Πιο συγκεκριμένα, η Λέιλα Πίνταγες μαζί με άλλες 13 κοπέλες έφταναν στην Αθήνα για να γιορτάσουν τον γάμο μίας φίλης της.

«Παντρεύομαι στις 22 Ιουνίου» λέει η Ντεζιρέ Κένινγκ, για χάρη της οποίας οργανώθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα. «Επειδή οι φίλες μου ξέρουν ότι είμαι μεγάλη φαν της Ελλάδας, οργάνωσαν για μένα ένα ταξίδι - μπάτσελορ στην Αθήνα. Μείναμε για δύο νύχτες στην πόλη και περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία να δούμε την Ακρόπολη καθώς λατρεύω την Ελλάδα. Κάποιες από εμάς είχαμε ξαναέρθει, όμως για τις περισσότερες ήταν η πρώτη φορά» αναφέρει η 35χρονη Ντεζιρέ.


Πηγή: Εφημερίδα «Τα Νέα»

«Είχαμε συνεννοηθεί με μία Ελληνίδα φωτογράφο να μας συνοδεύσει στην Ακρόπολη για να βγάλει μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας ως ανάμνηση για τον γάμο της Ντεζιρέ. Είχαμε ντυθεί όλες αρχαίες Ελληνίδες. Είμαι επαγγελματίας σχεδιάστρια και ετοίμασα τα ρούχα με μεγάλη φροντίδα» εξηγεί η Λέιλα Πίνταγες.

Οι κοπέλες έφτασαν ενθουσιασμένες στην Ακρόπολη αλλά εκεί τις περίμενε μία έκπληξη: Οι φύλακες δεν επέτρεψαν την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο ισχυριζόμενοι ότι έφεραν… ακατάλληλη ενδυμασία.

«Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμασταν ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές» αναφέρει η Ντεζιρέ Κένινγκ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακατάσχετο: Για ποιους και πόσο αυξάνονται τα ποσά – Παραδείγματα και προϋποθέσεις

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων για την άδεια στον Κουφοντίνα

Σχετικές ειδήσεις