ΕΛΛΑΔΑ

«Παγώνει» η έρευνα για τον παιδόφιλο του Ρεθύμνου

«Παγώνει» η έρευνα για τον παιδόφιλο του Ρεθύμνου

Για λόγους προστασίας των παιδιών-θυμάτων του παιδεραστή εκπαιδευτικού στο Ρέθυμνο, «παγώνει» προσωρινά η έρευνα της κύριας ανάκρισης.

Η έρευνα επρόκειτο να συνεχίσει με τις καταθέσεις των ανήλικων παιδιών, στα οποία ασέλγησε ο 47χρονος Νίκος Σειραγάκης. Επειδή όμως οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και η υπόθεση μονοπωλεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, κρίθηκε σκόπιμο να προστατευθούν τα παιδιά από τη στοχοποίηση.

Έτσι, οι πρώτες καταθέσεις θα ληφθούν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας μόλις καταλαγιάσει ο μεγάλος θόρυβος.

Μέχρι τότε, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα θα μελετήσει την ογκώδη δικογραφία που διαβίβασε η Ασφάλεια Ρεθύμνου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις δεκατριών ανηλίκων, των παιδιών δηλαδή που κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια στο πλαίσιο του αυτοφώρου της σύλληψης του Σειραγάκη.

Επίσης, εκτός από τη λίστα με τα ονόματα των 39 παιδιών, στη δικογραφία γίνεται αναφορά στα ονόματα και άλλων ανηλίκων, τα οποία θα εξεταστούν κατά την κρίση της ανακρίτριας. Ακόμα υπάρχουν περίπου 15 καταθέσεις αστυνομικών, το περιεχόμενο των οποίων σχετίζεται με τα στάδια της παρακολούθησης του 47χρονου και στις οποίες καταγράφονται οι κινήσεις του, με ποια παιδιά συναντιόταν, οι τοποθεσίες που τα πήγαινε και οι ώρες που έμενε μαζί τους.

Πηγή: cretalive.gr