Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Τα «άγνωστα» πληρώματα helitack – Πώς επεμβαίνουν σε δυσπρόσιτες φωτιές

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

H Πυροσβεστική παρουσίασε τα πληρώματα helitack τα οποία μπορούν να επιχειρήσουν σε δυσπρόσιτα σημεία για να «χτυπήσουν» τις πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική και οι πυροσβέστες τις τελευταίες ημέρες δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια πολλά εκ των οποίων εξελίσσονται σε δύσβατες περιοχές καθιστώντας δύσκολη την επιχείρηση για τις επίγειες δυνάμεις.

Η Πυροσβεστική, όμως, διαθέτει και ειδικές ομάδες που μπορούν να φτάσουν σε δυσπρόσιτα σημεία για να «χτυπήσουν» την πυρκαγιά από μικρή απόσταση. Πρόκειται για τα πληρώματα helitack, ομάδες, δηλαδή, πυροσβεστών που μεταφέρονται με ελικόπτερο.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο που ανήρτησε η πυροσβεστική τα πληρώματα helitack μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα, επιχειρώντας σε δυσπρόσιτα σημεία πλησίον της πυρκαγιάς, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ μπορούν να κατέλθουν με ραπέλ ή με σύστημα hoist από το ελικόπτερο, όταν αυτό δεν μπορεί να προσγειωθεί και να δημιουργήσουν ζώνη προσγείωσης ελικοπτέρου για την περαιτέρω μεταφορά επίγειων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική τα πληρώματα αυτά είναι εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα με εργαλεία πυρόσβεσης, όπως εργαλεία χτυπήματος, αλυσοπρίονα, φορητές δεξαμενές ύδατος (που υδροδοτούνται από ελικόπτερα), με τα οποία προσβάλλουν την πυρκαγιά.

Δείτε τα πληρώματα helitack εν δράσει

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Η μικρή Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει – Η φωτογραφία που έγινε viral