Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο εκδότης που βρήκε τη χειροβομβίδα στο σπίτι του αποκαλύπτει: Υποψιάζομαι ποιοι είναι οι δράστες

Newsbomb

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδας στο σπίτι του εκδότη Νίκου Καραμανλή στα Βριλήσσια.

Ο ίδιος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (06/12) στις κάμερες περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς και πού βρήκε την αμυντικού τύπου χειροβομβίδα, ενώ αποκάλυψε πως υποψιάζεται ποιοι κρύβονται πίσω από το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε. Μάλιστα, όπως ανέφερε έχει στο μυαλό του και συγκεκριμένο δημοσίευμα που φαίνεται να ενόχλησε τους δράστες.

Ο Νίκος Καραμανλής, εκδότης της εφημερίδας Παρασκήνιο, μίλησε για τις απειλές που έχει δεχτεί στο παρελθόν, λέγοντας πως το επάγγελμά του δεν είναι δουλειά Αγίων, αλλά δύσκολη δουλειά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο εκδότης ήταν λίγα λεπτά μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (06/11/2017) όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του στα Βριλήσσια συνοδεία του αστυνομικού φρουρού εντόπισε τη χειροβομβίδα κοντά στο φυλάκιο.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι του Νίκου Καραμανλή βρισκόταν η σύζυγος και ο γιος του. Όπως είπε δεν τους ενημέρωσε για να μην τους ανησυχήσει. Ο αστυνομικός φρουρός του εκδότη ωστόσο κάλεσε άμεσα την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια.

Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι απομάκρυναν τη χειροβομβίδα από το χώρο.

Οι δράστες ωστόσο θέλοντας προφανώς να στείλουν κάποιο απειλητικό μήνυμα επέλεξαν να μην βγάλουν την περόνη και έτσι η χειροβομβίδα δεν εξερράγη.

Όπως είπε ο εκδότης στο παρελθόν έχει ενημερώσει και τον αρχηγό της Αστυνομίας ωστόσο η φρουρά του μειώθηκε και έτσι στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι δεν υπήρχε φρουρός την ώρα που οι άγνωστοι πλησίασαν και πέταξαν τη χειροβομβίδα.

Η χειροβομβίδα παραλήφθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου εξετάζεται.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ - καρέ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του εκδότη για να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.