Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Αποκλείστηκε η Νέα Μηχανιώνα (pics+vid)

Newsbomb

Καιρός | Θεσσαλονίκη: Η σφοδρή κακοκαιρία με την ονομασία «Σοφία» εξακολουθεί να πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ακόμη και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (04/01/2019) στην «καρδιά» της πόλης, κοντά στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, τα αυτοκίνητα είχαν «ντυθεί» στα λευκά.

Το κρύο παρέμενε τσουχτερό, ενώ το θερμόμετρο «κατρακύλησε» στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Λίγο μετά τις 23:00, έγινε γνωστό πως η Νέα Μηχανιώνα, η παραλιακή πόλη δίπλα στην Θεσσαλονίκη αποκλείστηκε λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το seleo.gr, η κατάσταση ήταν ήδη βεβαρυμένη στο κεντρικό οδικό δίκτυο από το μεσημέρι και έγινε ακόμα δυσκολότερη, όταν μία από τις δύο αλατιέρες που υπήρχαν, για να εξυπηρετούν την περιοχή, ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικού προβλήματος και τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η χιονόπτωση συνεχιζόταν με έντονο ρυθμό από τις 19:00 και ο κεντρικός δρόμος έκλεισε. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ με προορισμό τη Μηχανιώνα τερμάτιζαν το δρομολόγιό τους στην Κερασιά, ενώ δεν ήταν δυνατή η μετακίνηση των οχημάτων στο χωριό ούτε με αλυσίδες ούτε χιονολάστιχα ούτε με κίνηση 4Χ4.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ψαράδες του χωριού δεν μπορούσαν να κατέβουν ούτε κάν πεζή προς τη σκάλα στη θάλασσα προκειμένου να φύγουν για ψάρεμα με τα καΐκια τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο πιο κάτω στην gallery του Newsbomb.gr

Δειτε ΕΔΩ όλα τα θέματα για τον καιρό

Διαβάστε επίσης:

Καιρός ΤΩΡΑ: «Κλείδωσε» - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε πότε!

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Μην τρώτε μοσχαρίσιο κρέας