ΥΓΕΙΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα

Αποφασισμένοι να δώσουν τη «μητέρα των μαχών» και να φθάσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως εσχάτων, μέχρι δηλαδή ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα, είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ξεκίνησαν στη μία το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο, συνεδρίαση της Ολομέλειας όλων των Ενώσεων.


Το κλίμα που θα κυριαρχήσει σήμερα, όπως αποτυπώνεται και από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΥΠ Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννη Χρονόπουλο, είναι η απεργία του κλάδου- που έχει ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και έχει παραταθεί μέχρι στιγμής μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου- να φτάσει στα άκρα, έως ότου δηλαδή, ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Το τρίπτυχο των αιτημάτων που ζητά ο κλάδος, είναι να μην γίνει καμία απόλυση, να μην καταστραφεί καμία δημόσια δομή και να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

Βεβαίως η λογική αυτή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία μιλά για συρρίκνωση των δομών, για κινητικότητα και διαθεσιμότητα, ενώ έχει αναφερθεί από την πρώτη στιγμή και για απολύσεις.

Η σημερινή απόφαση της Ολομέλειας θα μεταφερθεί και στην αυριανή συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - που έχει οριστεί για τις 3 το μεσημέρι- με την οποία ουσιαστικά εγκαινιάζεται ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί επίσης παρουσία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος πλέον θα αποτελεί το άγρυπνο «μάτι» και «αυτί» σε όλη την διαδικασία του διαλόγου.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Πότε θα κριθεί το μέλλον της απεργίας των γιατρών