ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ραγδαία η πτώση της θερμοκρασίας - Πού έδειξε μείον 7,5 βαθμούς Κελσίου - Παραμένει το κρύο

Καιρός: Ραγδαία η πτώση της θερμοκρασίας - Πού έδειξε μείον 7,5 βαθμούς Κελσίου - Παραμένει το κρύο
INTIME NEWS

Καιρός: Με αρνητικές θερμοκρασίες μπήκε ο Δεκέμβριος.

Με τσουχτερό κρύο έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος στη Βόρεια Ελλάδα, αφού νωρίς το πρωί της Κυριακής, καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), στους -4,2 βαθμούς Κελσίου έπεσε το πρωί η θερμοκρασία στο Βαρικό Φλώρινας, στους -3,7 στο Νευροκόπι Δράμας και στους -3,4 στη Βλάστη Κοζάνης.

Ακόμα χαμηλότερα «έδειξε» ο υδράργυρος σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, όπως -για παράδειγμα- το καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -7,5 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης που επηρέαζαν χθες τον καιρό της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης κινήθηκαν γρήγορα νατολικά-νοτιοανατολικά, φτάνοντας τα βόρεια σύνορα της χώρας, οδηγώντας έτσι τη θερμοκρασία σε πτώση.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 04/12, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για αύριο Δευτέρα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ,
στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία
εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε ανακοινώνεται - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Βίντεο – σοκ: Συμμορία παιδιών εισβάλει σε κατάστημα για να το κλέψει

Σχετικές ειδήσεις