ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» με 40 βαθμούς Κελσίου – Δείτε χάρτη

Καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας
Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 38 έως 40 βαθμούς Κελσίου
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Καιρός: Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι η τελευταία αυτής της εβδομάδας με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου

Η άνοδος και σήμερα της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 38 έως 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τους 34 έως 36 στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τους 33 με 36 στις νησιωτικές περιοχές, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου θα είναι κατά 1-2 περίπου βαθμούς υψηλότερη.

Δείτε τον χάρτη με τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς και τις τιμές στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτηςmeteo.gr

Σάκης Αρναούτγλου: Ο καιρός μέχρι τις 25 Αυγούστου

Από την πλευρά του ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, κάνει λόγο για «συγκρατημένα» υψηλά επίπεδα της θερμοκρασίας για σήμερα με αυξημένη όμως τη σχετική υγρασία και τη δυσφορία.

Όσον αφορά τις ημέρες μέχρι τις 25 Αυγούστου η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου μιλά για «άστατο καιρό τα μεσημέρια και τα απογεύματα αρχικά στα πολύ ορεινά τμήματα και από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά με πιθανές τοπικά ισχυρές καταιγίδες και με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στα ανατολικά αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας».

Η εκτίμησή του, τέλος, είναι ότι με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται μια νέα «συγκρατημένη», όμως, άνοδο της θερμοκρασίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι lockdown στο Ρέθυμνο – Παράταση μέτρων και σε Ηράκλειο, Χανιά