ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η «ακτινογραφία» του Νοεμβρίου και η θερμοκρασία αναστροφή

Ο καιρός του Νοεμβρίου
Ο καιρός του Νοεμβρίου παρουσίασε διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του ανάμεσα στα τρία δεκαήμερα του μήνα
INTIME

Ο καιρός του Νοεμβρίου παρουσίασε διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του ανάμεσα στα τρία δεκαήμερα του μήνα

Στην ανάλυση του καιρού του Νοεμβρίου στην Ελλάδα με έμφαση στις αποκλίσεις της θερμοκρασίας προχώρησε το meteo.gr.

Ο Νοέμβριος του 2021 χαρακτηρίστηκε από μια ιδιαίτερα θερμή περίοδο το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, όμως η πτώση που ακολούθησε διατήρησε τη μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα πολύ κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Αντίθετα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας μεταξύ 10 και 26 Νοεμβρίου κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές όπου σημειώθηκε συχνά θερμοκρασιακή αναστροφή και οι άνεμοι ήταν ασθενείς λόγω της επικράτησης αντικυκλωνικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά τις μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ήπειρο (Ιωάννινα) και τη Μακεδονία (Φλώρινα και Πολύγυρος) όπου η μέγιστη θερμοκρασία στις 5 και 6 Νοεμβρίου κυμάνθηκε έως και 11°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αργότερα, στο δεύτερο και στην αρχή του τρίτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 και στους 53 μετεωρολογικούς μας σταθμούς. Στην Κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς) και τη Θεσσαλία (Τρίκαλα) στις 24-25-26 Νοεμβρίου η μέγιστη θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 7°C κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο χάρτης με τις τιμές των αποκλίσεων της μέγιστης θερμοκρασίας τον Νοέμβριο 2021 σε σχέση με τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019meteo.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Σχέδιο ασφαλή Χριστούγεννα: Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης, μέτρα στα θεματικά πάρκα, self test