ΚΑΙΡΟΣ

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Έρχεται ανοιξιάτικη εβδομάδα με άνοδο της θερμοκρασίας

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Έρχεται ανοιξιάτικη εβδομάδα με άνοδο της θερμοκρασίας
Σε «παύση» ο χειμώνας
Intime News

Καιρός: Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής (13/2) και από τη Δευτέρα (14/2) ξεκινά μία «στεγνή» εβδομάδα, με άνοδο της θερμοκρασίας - Όσα ανέφερε ο Κώστας Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του χειμώνα, παρ’ όλα αυτά η νέα εβδομάδα θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει ενώ δεν θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα (13/2) θα έχουμε κατά τόπους βροχοπτώσεις, όμως τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν μέχρι το βράδυ, όπως ανέφερε ο Κώστας Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr.

«Από το βράδυ του Σαββάτου (12/2) έχουμε βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τα βόρεια. Τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14/2) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Πήλιο, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια, ενώ η βροχή θα έχουμε και σε περιοχές της Αττικής.

Σιγά σιγά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν μέχρι το τέλος της ημέρας και από τη Δευτέρα (14/2) μπαίνουμε σε μία ανοιξιάτικη «στεγνή» εβδομάδα. Η θερμοκρασία θα ανέβει ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα δεν περιμένουμε βροχές», ανέφερε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο καιρός την Κυριακή (13/2)

Σύμφωνα με το meteo.gr βροχές θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές τη χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Πτώση της θερμοκρασίας. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες κυρίως το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων, με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το πρωί. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.