ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: «Διήμερο κακοκαιρίας με λασποβροχές και κρύο - Πώς θα κάνουμε Πάσχα»

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: «Διήμερο κακοκαιρίας με λασποβροχές και κρύο - Πώς θα κάνουμε Πάσχα»
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού
INTIME

Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά» σε συνδυασμό με λασποβροχές και καταιγίδες!

Τέλος στο ανοιξιάτικο σκηνικό, έστω και προσωρινά, τις επόμενες ώρες καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση ενώ οι λασποβροχές θα μετατραπούν σε καταιγίδες!

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσα στις επόμενες ώρες θα δούμε πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει και τους 10 βαθμούς ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες.

«Περιμένουμε μια ραγδαία αλλαγή του καιρικού σκηνικού από το βράδυ του Σαββάτου καθώς θα ξεκινήσουν λασποβροχές και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Το σκηνικό αυτό θα είναι ίδιο και την Κυριακή με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και τους 20 στην Αττική, ωστόσο τα πιο έντονα φαινόμενα θα τα δούμε την Μεγάλη Δευτέρα», σχολίασε αρχικά ο έμπειρος μετεωρολόγος για την μεταβολή του καιρού.

«Την Μεγάλη Δευτέρα θα έχουμε μια ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, καθώς θα σημειώσει πτώση 10 βαθμών, δηλαδή θα δούμε στην Αττική θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 14 με 15 βαθμούς, μια μεγάλη διαφορά από τα 24άρια που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ο καιρός θα καθαρίσει από την αφρικανική σκόνη και θα έχουμε καταιγίδες και βροχές, κατά τόπους έντονες», πρόσθεσε ο κύριος Μαρουσάκης.

Η αλλαγή του καιρού ωστόσο θα κρατήσει λίγο, καθώς από την Μεγάλη Τρίτη θα επιστρέψει το ανοιξιάτικο σκηνικό: «Την Μεγάλη Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα φτάσει κοντά στους 18 βαθμούς ενώ ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα συνεχιστεί έτσι μέχρι και το Πάσχα, όπου θα δούμε τις θερμοκρασίες που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες».

Τέλος, σχετικά με τον καιρό του Πάσχα, τα νέα ήταν καλά από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Θα σουβλίσουμε με πολύ καλό καιρό και μόνο σε κάποιες περιοχές της Ηπείρου και του Ιονίου θα έχουμε κάποιες ελάχιστες βροχές, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι - Πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής (17-04-2022) έως και τη Δευτέρα (18-04-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή (17-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • από τις προμεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο, την κεντρική και
    ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής τις μεσημβρινές
    και απογευματινές ώρες), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες
  • από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη και
  • από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (18-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • από τις πρωινές μέχρι της απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας)
  • μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία
  • μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και
  • μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο.

Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της κυρίως στα νότια θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι αισθητή και θα φθάσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 13 με 15 βαθμούς. Αντίθετα στη βόρεια Κρήτη θα φθάσει τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μ. Δευτέρα

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός τη Μ. Τρίτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Μ. Τετάρτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός τη Μ. Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και στα δυτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις