ΕΛΛΑΔΑ

Με... κουβάδες αντιμετωπίστηκαν οι πλημμύρες στο μετρό της Αθήνας

Με... κουβάδες αντιμετωπίστηκαν οι πλημμύρες στο μετρό της Αθήνας
Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία – Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική για την Αττική 

Ούτε το Μετρό δεν έμεινε αλώβητο από την κακοκαιρία που πλήττει το λεκανοπέδιο από το πρωί της Πέμπτη.

Ειδικότερα, στον σταθμό του Μετρό, Πανεπιστήμιο σημειώθηκε εισροή υδάτων. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τους κουβάδες που τοποθετήθηκαν.

Δείτε την gallery:

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης περίπου στις 17:00 έκλεισε η λεωφόρος Ποσειδώνος λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Η παραλιακή ήταν κλειστή στο ύψος Σταύρος Νιάρχος μετά τη γέφυρα που οδηγεί προς Συγγρού και Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τροχαίας λόγω καθίζησης οδοστρώματος κλειστή έμεινε για αρκετή ώρα και η οδός Χαριλάου Τρικούπη από το ύψος της οδού Ναυαρίνου.

Παράλληλα διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σημειώθηκε στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς Λεωφόρο Μαραθώνος.

Επιπλέον, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο γεφυράκι «Αρίωνα» στα Σπάτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα μάλιστα σημειώθηκαν καθυστερήσεις άνω των δύο ωρών στα δρομολόγια των λεωφορείων στη Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο Newsbomb.gr, αιτία για το χάος που έχει προκληθεί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους, που συνδέει αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, είναι η βλάβη σε ένα λεωφορείο.

Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί. Μια σειρά από λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί επί της συγκεκριμένης οδού, προκαλώντας «κομφούζιο» και αδιανόητη ταλαιπωρία για οδηγούς και κατοίκους.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, υπήρξαν διακοπές κυκλοφορίας λόγω των ακραίων φαινομένων στην οδό Πειραιάς στη διασταύρωση με την Πέτρου Ράλλη, στην έξοδο Λαχανά επί της Λεωφόρου Κηφισού και στη Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία σταδιακά αποκαταστάθηκε, αν και στους πολίτες έχει γίνει ισχυρή σύσταση να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ενδεικτική των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν από την κακοκαιρία, ήταν η εικόνα στο Μαρούσι, στην οδό Σπύρου Λούη μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κύρια είσοδο του ΟΑΚΑ. Εκεί, αρκετά οχήματα εγκλωβίστηκαν από τα νερά κάτω από τη γέφυρα που οδηγεί στη λεωφόρο Κηφισίας.