ΚΑΙΡΟΣ

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2023 –Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία.

Το κύμα κακοκαιρίας επελαύνει σε όλη τη χώρα από το πρωί της Πέμπτης. Μάλιστα αντίστοιχες αναμένεται να είναι οι καιρικές συνθήκες και σήμερα, Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, καθώς - όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός - πολλές περιοχές της Ελλάδας θα πληγούν από την κακοκαιρία, με βασικά χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

«Η κακοκαιρία της Πέμπτης σε ολόκληρη τη χώρα θα συνεχιστεί και την Παρασκευή με τα ισχυρότερα φαινόμενα να μεταφέρονται ανατολικότερα, χωρίς να λείψουν οι βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια στις υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές», ανέφερε αρχικά ο κ. Αρνιακός.

Ο ίδιος μιλώντας για τις περιοχές της Ελλάδας που θα πλήξει την Παρασκευή η κακοκαιρία, με βασικά χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους είπε: «Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα τα έχει η Θράκη, οι ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κυρίως το πρωί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα».

«Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα και σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως το πρωί στη Θράκη από τα 500 με 600 μέτρα και πάνω. Δυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ τοπικά έως 6 μποφόρ και μόνο στο νότιο ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε το πρωί νοτιο ανατολικούς ανέμους 8-9 μποφόρ με γρήγορη όμως εξασθένηση», πρόσθεσε ο κ. Αρνιακός μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια στους 6-8 βαθμούς Κελσίου, το μεσημέρι στα κεντρικά τους 12-14 στα νότια τους 15-17. Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές μέχρι το απόγευμα και ασθενείς μεταβλητούς ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 6-12 βαθμούς Κελσίου», συμπλήρωσε.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς. «Στη Θεσσαλονικη παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές στις παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Θα χιονίσει από τα 1000 μέτρα και πάνω υψόμετρο, θα έχουμε βορειοδυτικούς ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 4-8 βαθμούς Κελσιου», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις

Αιτωλοακαρνανία: Κινδύνεψαν ζωές μαθητών - Διέσχισαν αιωρούμενη γέφυρα λόγω κατολίσθησης

Με... κουβάδες αντιμετωπίστηκαν οι πλημμύρες στο μετρό της Αθήνας

Κίνηση τώρα: Δυσκολίες στην Ποσειδώνος - Καθίζηση στη Χαριλάου Τρικούπη

Σχετικές ειδήσεις