ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση καιρού - Προσοχή: Το φαινόμενο «Γαλάτεια» θα «χτυπήσει» σε λίγες ώρες τη χώρας μας

Επιδείνωση καιρού - Προσοχή: Το φαινόμενο «Γαλάτεια»  θα «χτυπήσει» σε λίγες ώρες τη χώρας μας

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με διάρκεια τριών ημερών θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (06/03/2017). Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, η «Γαλάτεια», θα κινηθεί από την Αδριατική προς το Ιόνιο, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη (09/03).

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της «Γαλάτειας», του τρίτου ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που «χτυπά» φέτος τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το Meteo.gr, την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Tην Τετάρτη (08/03) οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη (09/03) αναμένεται σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο.

Ισχυροί ως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων την Τρίτη σε όλα τα πελάγη. Οι νότιοι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο και την Τετάρτη, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς.

Στους προγνωστικούς χάρτες δίνεται ενδεικτικά η θέση της «Γαλάτειας» και οι βροχές που θα προκαλέσει το απόγευμα της Τρίτης 07/03 και το πρωϊνό της Τετάρτης 08/03.

Δείτε στη gallery του κακοκαιρίας τους προγνωστικούς χάρτες.

Σχετικές ειδήσεις