ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Ανάσα» δροσιάς την Κυριακή - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: «Ανάσα» δροσιάς την Κυριακή - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Λιγότερο… καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να επανέρχεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα Κυριακή 10 Ιουνίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) παροδικές νεφώσεις αναπτύσσονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός είναι αίθριος.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 19 και 30 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπος περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στις Κυκλάδες θα αναπτυχτούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι η πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων αναμένονται τη Δευτέρα (11/6) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία βελτίωση.

Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις