ΚΑΙΡΟΣ

Κυκλώνας Ζορμπάς LIVE: Πώς θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες στην Αττική

Κυκλώνας Ζορμπάς LIVE: Πώς θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες στην Αττική

Μεσογειακός Κυκλώνας: Ο «Ζορμπάς» σκέπασε τη χώρα - Τι λένε οι επιστήμονες για την Αττική και την επέλασή του μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου - Έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» από τα ξημερώματα τη νότια Πελοπόννησο - Δείτε ποιες περιοχές θα σαρώσει τις επόμενες ώρες - Δείτε LIVE εικόνα

Μπροστά σε ένα σπάνιο επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο βρίσκονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/09/2018) αντιμέτωποι οι κάτοικοι στη νότια Πελοπόννησο. Ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» σκέπασε την Ελλάδα και ετοιμάζεται να χτυπήσει πολλές περιοχές της χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν σήμερα και την Αττική.

Τι θα γίνει στην Αττική

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο μεσογειακός κυκλώνας κινείται με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Η Αθήνα θα δεχθεί την κορύφωση του Ζορμπά μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Κυριακής.

Το φαινόμενο αναμένεται να είναι ελαφρώς εξασθενισμένο, αλλά εξίσου επικίνδυνο.

Ο κυκλώνας δεν αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά μετά την Αττική προβλέπεται να κινηθεί προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα αναμένονται μέσα στη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Δείτε την κίνηση του «Ζορμπά», μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα καιρού GFS, ECMWF και NEMS.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για το Μεσογειακό κυκλώνα

Διαβάστε επίσης:

Μεσογειακός κυκλώνας: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική – Έκλεισαν δρόμοι και λιμάνια

Κακοκαιρία: Νέα δεδομένα για τον «Ζορμπά» - Σχεδόν όλη η Ελλάδα στον δρόμο του κυκλώνα

Μεσογειακός κυκλώνας - Προσοχή! Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ