ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός.

Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο κι από το πρωί της Τετάρτης στη Θράκη και βαθμιαία στο Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα oορεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και πρόσκαιρα την Τετάρτη στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στις περιοχές της παραπάνω παραγράφου θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 18-1-2013.

Στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Νότιοι άνεμοι 8 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ

θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.