ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα... μοίραζε πλαστά διπλώματα οδήγησης

Σπείρα... μοίραζε πλαστά διπλώματα οδήγησης

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθησαν τρία άτομα. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 24χρονο, έναν 34χρονο και μία 24χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα – κατά περίπτωση - για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα αποσπούσε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 3.000 έως 4.500 ευρώ για την έκδοση πλαστών διπλωμάτων. Τα μέλη της επικοινωνούσαν με τους ενδιαφερόμενους και τους υπόσχονταν την έκδοση γνήσιας άδειας ικανότητας οδήγησης. Στη συνέχεια η 24χρονη, κατόπιν υπόδειξης του 34χρονου, ερχόταν σε επαφή με αυτούς και παραλάμβανε τα χρήματα, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους, τα οποία παρέδιδε στον 24χρονο, που με τη σειρά του επικοινωνούσε με τον αλλοδαπό που αναζητείται.

Στην κατοχή και τα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το ποσό των 150 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός πυροδότησης φωτοβολίδων με δύο τηλεχειριστήρια, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, 161 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, σημείωμα με πληροφορίες για πυροδότηση ηλεκτρικών υλών και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.