ΕΛΛΑΔΑ

Νέες κινητοποιήσεις για τον ΟΠΑΔ

Νέες κινητοποιήσεις για τον ΟΠΑΔ
Από την 1η Μαΐου τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών θα σταματήσουν...

Από την 1η Μαΐου τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών θα σταματήσουν επ’ αόριστο να πιστώνουν τον ΟΠΑΔ, εάν μέχρι τις 30 Απριλίου 2011 δεν έχουν υλοποιηθεί όσα υπεσχέθησαν ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ, με περισσή βιασύνη, χωρίς να έχουν λύσει γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΣΑ είχε αναστείλει τις κινητοποιήσεις του προς τον ΟΠΑΔ στις 4 Απριλίου χάρη στις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας αλλά και στις υποσχέσεις του Προέδρου του ΟΠΑΔ, κ. Σουλιώτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Σύλλογος:

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνταξιούχους, στους έχοντες πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, αλλά και στον Ελληνικό Λαό, δώσαμε ικανό χρόνο σε όσους υποσχέθηκαν τις πληρωμές μας ώστε να ανταποκριθούν σε αυτές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, 18 Απριλίου 2011, για διαφόρους γραφειοκρατικούς και άλλους λόγους που δεν μας αφορούν, οι δεσμεύσεις έχουν παραμείνει δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις χωρίς ανταπόκριση.

(…) Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί κανένα μέλος αλλά δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ποιοι ευθύνονται για την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν και είναι γνωστό. Κάποιοι προσπάθησαν να τα ρίξουν στους φαρμακοποιούς. Στάθηκαν άτυχοι και τους αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού. Γιατί υπάρχει και η παροιμία η οποία λέει ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».