ΕΛΛΑΔΑ

Ήπειρος: Αυξάνονται τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού

Ήπειρος: Αυξάνονται τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού

«Τα νέα δεν είναι ευχάριστα από το "μέτωπο" του καταρροϊκού πυρετού», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς από τις αναφορές των κτηνιάτρων, προκύπτουν συνεχώς συμπτώματα της νόσου σε αρκετά κοπάδια των παραμεθορίων περιοχών των Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας.

Ήδη μετά τη Βήσσανη, έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε κοπάδια αιγοπροβάτων σε Βασιλικό, Κλειδωνιά, Λαγκάδα, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις σε άλλες περιοχές.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους κτηνοτρόφους σε όλη την Ήπειρο να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς η μετάδοση της ζωονόσου μπορεί να γίνει εύκολα, με δεδομένο ότι ο φορέας μετάδοσης που είναι τα κουνούπια μπορούν να ταξιδέψουν σε απόσταση που φτάνει και τα 150 χιλιόμετρα.

Ο Περιφερειάρχης επέστησε την προσοχή των κτηνοτρόφων στις οδηγίες των κτηνιάτρων, διευκρινίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, ούτε και επηρεάζει τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς εκτός των άλλων, τα ζώα που νοσούν τίθενται σε καραντίνα, ενώ εξαιτίας της νόσου διακόπτουν την παραγωγή γάλακτος.

«Θέλω όλοι μας να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει. Μην νομίζουμε ότι η νόσος είναι μακριά από μας. Μπορεί αύριο το πρόβλημα να ξεφυτρώσει στην δική μας περιοχή. Κάνω έκκληση όλοι μαζί μέχρι τέλη Οκτώβριου που εξαφανίζονται τα κουνούπια να περάσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, κατέληξε.

Πηγή: pamepreveza.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Συνελήφθησαν 2 διακινητές και 26 παράνομοι μετανάστες

Ηλεία: Eπιτέθηκαν και χτύπησαν αστυνομικούς

Θεσσαλονίκη: Με ταξί διέφυγε ο δράστης που «απήγαγε» το αγοράκι

Εύβοια: Χωριό παραμένει χωρίς νερό εδώ και δεκαπέντε μέρες