ΕΛΛΑΔΑ

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Προφυλακιστέος ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Προφυλακιστέος ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Βέροιας, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος έσπειρε το θάνατο στην Εγνατία Οδό την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο 39χρονος φέρεται να διατήρησε τον αρχικό του ισχυρισμό, υποστηρίζοντας, δηλαδή, ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος.

Ωστόσο, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση του Ρουμάνου οδηγούς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε και ο συνοδηγός

Τον ισχυρισμό πως υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης της νταλίκας εξέφρασε στην κατάθεσή του και ο 46χρονος, επίσης ρουμανικής καταγωγής, συνοδηγός του μοιραίου οχήματος, ο οποίος μετά την καραμπόλα εγκατέλειψε το σημείο της τραγωδίας και άρχισε να περιπλανιέται για περίπου 24 ώρες στη γύρω περιοχή.

Ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση, ζήτησε τελικά βοήθεια από κατοίκους του χωριού Σφηκιά Βέροιας, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές, και εν συνεχεία παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του χωριού.

Ώρες αγωνίας για δύο τραυματίες

Την ίδια στιγμή κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 18χρονης, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από την καραμπόλα θανάτου, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Παράλληλα, μάχη για τη ζωή δίνει ο 76χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση υγείας των άλλων δύο σοβαρά τραυματισμένων, ενός 22χρονου και ενός 64χρονου. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη, ο 22χρονος πήρε εξιτήριο προκειμένου να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο όπου θα αντιμετωπιστεί το κάταγμα που έχει στο χέρι.

Ελεύθερος άνευ όρων ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Βέροιας, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η «φονική» καραμπόλα στην Εγνατία Οδό.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του και μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνόπουλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Κατά την απολογία του, φέρεται ότι αρνήθηκε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια (σε βαθμό πλημμελήματος) που του αποδίδεται.

Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι ο δικός του χώρος ευθύνης απείχε περί τα 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο άνευ όρων, ενώ ο ίδιος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών -εφόσον παραστεί ανάγκη- όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

Ωστόσο, όσο οι μέρες περνούν τόσο αυξάνονται τα "γιατί" των συγγενών των θυμάτων...

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα απολογείται ο οδηγός της φονικής νταλίκας

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει 18χρονη

Καραμπόλα - Εγνατία: Ελεύθερος άνευ όρων ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας

Τι κατέθεσε ο συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας (pics&vid)