ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροπλάνου: Για δυστύχημα κάνει λόγο η Lufthansa

Πτώση αεροπλάνου: Για δυστύχημα κάνει λόγο η Lufthansa

«Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια της συντριβής.H συντριβή του αεροσκάφους της θυγατρικής της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις ήταν δυστύχημα και ότι οποιαδήποτε άλλη θεωρία διατυπώνεται δεν είναι παρά απλή εικασία, λέει η Lufthansa.

ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΛΕΕΙ Ο ΒΑΛΣ

"Προς το παρόν, λέμε ότι ήταν δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εικασία", δήλωσε η Χάικε Μπίρλενμπαχ, η αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Ευρώπης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελόνης, απ' όπου είχε απογειωθεί το αεροπλάνο.

Εν τω μεταξύ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ζαν-Πολ Μπλουά επεσήμανε ότι: «θα χρειαστούν ημέρες για να περισυλλεγούν τα θύματα και στη συνέχεια τα συντρίμμια», καθώς η πρόσβαση στην ορεινή αυτή περιοχή είναι δύσκολη.

Η ακτίνα γύρω από το σημείο συντριβής του Airbus έχει ήδη αποκλειστεί για τις ανάγκες των ερευνών.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών Αλέν Βινταλί, «οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές» τη στιγμή του δυστυχήματος.

Μέσα στην ημέρα, όμως, οι μετεωρολογικές συνθήκες επιδεινώθηκαν, γεγονός που ενδέχεται να επιβραδύνει τις προσπάθειες των ερευνητών, των πυροσβεστών και των χωροφυλάκων που έχουν σταλεί στο σημείο. Από αέρος, πολλά ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο της συντριβής, όπως και πολεμικά αεροσκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις