ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρεις οι τραυματίες έξω από τέμενος στο Βαλάνς (photos - video)

Γαλλία: Τρεις οι τραυματίες έξω από τέμενος στο Βαλάνς (photos - video)

Γάλλοι στρατιώτες που φρουρούσαν το Μεγάλο Τέμενος στην πόλη Βαλάνς της νοτιοανατολικήςΓαλλίας, άνοιξαν πυρ κατά ενός αυτοκινήτου, ο οδηγός του οποίου κατευθυνόταν κατά πάνω τους.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όταν σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε δύο φορές να πέσει πάνω σε τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν σε υπηρεσία μπροστά από τέμενος.

valence4

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας σοβαρά τον οδηγό στο μπράτσο και το πόδι ενώ από μια σφαίρα τραυματίστηκε ένας περαστικός στη γάμπα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Βαλάνς, Νικολά Νταραγκόν, ο περαστικός που τραυματίσθηκε είναι ένας 72χρονος μουσουλμάνος.

tzami3

Ο ίδιος ο στρατιωτικός χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο και τραυματίστηκε στο γόνατο και την κνήμη.

Κανείς από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου για τη ζωή του.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως η ταυτότητα, τα κίνητρα και η ψυχολογική κατάσταση του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστά.

«Τέσσερις στρατιώτες βρίσκονταν μπροστά από το τζαμί, ένα μετριοπαθές, ήσυχο τζαμί, ανάμεσα σε δύο προσευχές, σε μια στιγμή που έφθαναν πολλοί πιστοί», δήλωσε ο Νταραγκόν. «Ένα αυτοκίνητο κατευθύνθηκε καταπάνω τους. Ο οδηγός προσπάθησε δύο φορές να χτυπήσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον πυροβολησαν κατά τη δεύτερη απόπειρά του», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

tzami

«Την υποστήριξή μου στους στρατιωτικούς που δέχθηκαν επίθεση στη Βαλάνς. Ευγνωμοσύνη σε όλες τις δυνάμεις μας που έχουν κινητοποιηθεί για την ασφάλεια της Γαλλίας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τεμένους, τον Αμπντάλα Ντλιουά, η επίθεση εναντίον των στρατιωτών πραγματοποιήθηκε γύρω στις 14:30 (15:30 ώρα Ελλάδας) στο χώρο στάθμευσης του τζαμιού, όπου βρισκόταν πλήθος ανθρώπων ανάμεσα στις δύο προσευχές τη σημερινή ημέρα που είναι για τους μουσουλμάνους ημέρα προσευχής.

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία το 2015 κι ενώ το επίπεδο ασφάλειας και φύλαξης έχει ανέβει κατακόρυφα, κάθε περίπτωση αυτοκινήτου που δεν σταματά σε σήμα στρατιωτών ή αστυνομικών, θεωρείται τρομοκρατική πράξη.

Δείτε βίντεο από το σημείο του συμβάντος.

Σχετικές ειδήσεις