ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση τρένων Ιταλία: Εικόνες φρίκης, μάνα και κόρη σκοτώθηκαν αγκαλιασμένες (photos+video)

Σύγκρουση τρένων Ιταλία: Εικόνες φρίκης, μάνα και κόρη σκοτώθηκαν αγκαλιασμένες (photos+video)

Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν οι προσωπικές ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στο Μπάρι που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 άτομα.

Διασώστες ανάμεσα σε άμορφες μάζες που συνθέτουν καθίσματα, λαμαρίνες και κλαδιά προσπαθούν να απεγκλωβίσουν πτώματα και τραυματίες, με την οσμή του αίματος και του θανάτου να είναι ακόμα νωπή…

Ολόκληρη η Ιταλία, και όχι μόνο, παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, την ίδια ώρα που οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς στα τρένα του θανάτου που ταξίδευαν σε μονή σιδηροδρομική γραμμή, επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι.

italia trena3

Την ίδια ώρα, με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από αυτή των τρένων που πιστεύεται ότι κινούνταν με 100 χιλιόμετρα την ώρα, «ταξιδεύουν» από το Μπάρι οι συγκλονιστικές ιστορίες των επιβατών.

Χαρακτηριστικότερη και ίσως και πιο ανατριχιαστική αυτή μίας μητέρας που σκοτώθηκε αγκαλιά με την κόρη της.

«Μία μαμά ήταν γαντζωμένη στη μικρή της κόρη. Κι οι δύο νεκρές», αναφέρεται σε τοπικό δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για σκηνές πανικού και χάους.

italia trena6

«Κάντε ησυχία. Πρέπει να ακούσουμε τις κραυγές αυτών που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», φωνάζουν με μεγάφωνα από την πλευρά τους οι άνδρες των σωστικών συνεργείων που δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο και τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, οι ειδικοί μιλούν για βλάβη στο κεντρικό σύστημα ελέγχου, ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.

Όσον αφορά στους τραυματίες, ο αριθμός τους έχει εκτοξευθεί στο 50, με τουλάχιστον 18 να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ, δε, των νεκρών συγκαταλέγεται και ένας εκ των μηχανοδηγών.

«Σηκώθηκα όρθιος και αντίκρισα την κόλαση», εκμυστηρεύεται ένας από τους διασωθέντες.

italia trena8

Συντετριμμένος είναι και ο δήμαρχος του Κοράτο, Μάσιμο Ματζίλι, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο ανέφερε, αδυνατώντας να κρύψει τη θλίψη του, πως «ήταν το τρένο των οικογενειών μας», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει φόβους για περισσότερους νεκρούς.

«Παραδίπλα», ένας άνδρας περιμένει με αγωνία νέα για την κατάσταση του εγγονού του, ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα δύο τρένα της ιδιωτικής εταιρίας Ferrovie Nord Barese.

«Ο εγγονός μου επέστρεψε προ ημερών στην Ιταλία από την Ιαπωνία όπου βρισκόταν ένα χρόνο για σπουδές. Ελπίζω να μου πουν ότι έχει σωθεί», ανέφερε…

italia trena7

«Πού είναι η κόρη μου; Σας παρακαλώ δείξτε την μου», ήταν τα γεμάτα αγωνία λόγια μίας γυναίκας όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Μπαρλέτα, αναζητώντας την κόρη της.

«Πήγα στο νοσοκομείο του Κοράτο, μετά σε εκείνο της Άντρια. Πείτε μου πού είναι και αν είναι καλά», φώναζε η μητέρα, η οποία τελικά ενημερώθηκε πως η κόρη της είναι τραυματισμένη.

«Ο πατέρας μου είναι σε αυτό το τρένο. Στο νοσοκομείο δεν ξέρουν τίποτα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Θέλω να παραμείνω ψύχραιμη. Δεν έχω νεότερα. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό», δήλωσε με «τρεμάμενη» φωνή μία γυναίκα στις τηλεοπτικές κάμερες των συνεργείων που έχουν κατακλύσει την περιοχή καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις.

«Πήγα ξυπόλητη κάτω από τα συντρίμμια. Έσκαψα ανάμεσα στις λαμαρίνες και κατάφερα να σώσω τον σύζυγό μου. Είδα ανθρώπους κομματιασμένους», ήταν η δραματική περιγραφή μίας άλλης γυναίκας που κατάφερε να επιβιώσει από τη σφοδρή σύγκρουση.

Ένας ακόμα διασωθέντας εξήγησε σε δημοσιογράφους πως άκουγε μουσική την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα και «ξαφνικά έπεσα στο δάπεδο. Είδα ακόμα και έναν ελεγκτή στο δάπεδο. Ήταν πολύ άσχημο. Κατάφερα να βγω έπειτα από πέντε λεπτά. Όταν σηκώθηκα όρθιος αντίκρισα την κόλαση»...

Σχετικές ειδήσεις