ΚΟΣΜΟΣ

Επανεμφάνιση του ηγέτη του ISIS: Απειλεί με νέες «επιχειρήσεις» τζιχαντιστών

Επανεμφάνιση του ηγέτη του ISIS: Απειλεί με νέες «επιχειρήσεις» τζιχαντιστών

Το δίκτυο μέσων ενημέρωσης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό μήνυμα όπου υποτίθεται ότι ακούγεται ο ηγέτης της οργάνωσης, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να προειδοποιεί ότι είναι καθ' οδόν «καθημερινές επιχειρήσεις».

«Καθημερινές επιχειρήσεις είναι καθ' οδόν σε διάφορα μέτωπα» αναφέρει ο Μπαγκντάντι σε αυτό το μήνυμα που δημοσιοποίησε το δίκτυο Al Furqan. Ανέφερε επίσης πολλές περιοχές, όπως το Μαλί και το Λεβάντε, χωρίς όμως να δώσει κάποιον σαφή χρονικό προσδιορισμό.

Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα του Μπαγκντάντι από τον Απρίλιο.

Ο ηγέτης του ISIS κάλεσε τους υποστηρικτές του να «σώσουν» τους τζιχαντιστές που κρατούνται σε φυλακές και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, ιδίως στη Συρία και το Ιράκ.

«Κάντε το καλύτερό σας για να σώσετε (....) τους αδελφούς και τις αδελφές σας (...) και να σπάσετε τα τείχη» των φυλακών. «Μην διστάσετε να τους σώσετε μπαίνοντας με τη βία στην έδρα τους και να κυνηγήσετε τους σφαγιαστές τους μεταξύ των ανακριτών και των δικαστών», συνέχισε.

«Πώς μπορεί να συνεχίσει ένας μουσουλμάνος τη ζωή του όταν μουσουλμάνες γυναίκες σαπίζουν στα στρατόπεδα και τις φυλακές του εξευτελισμού», ακούγεται να λέει, μιλώντας για το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες «σε κάθε γωνιά του κόσμου».

Στη Συρία, μετά την κατάρρευση του «χαλιφάτου» του ISIS, τον περασμένο Μάρτιο, εκατοντάδες τζιχαντιστές κρατούνται από τους Κούρδους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS). Σύμφωνα με τις κουρδικές αρχές, περίπου 12.000 ξένοι από 30-40 χώρες (4.000 γυναίκες και 8.000 παιδιά) κρατούνται επίσης σε καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία.

Στο Ιράκ, περισσότεροι από 500 ξένοι μαχητές έχουν καταδικαστεί από πέρσι σε θάνατο ή σε ποινές κάθειρξης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά 2019: «Κλείδωσαν» τα ποσά - Δείτε πόσα θα πάρετε και πότε (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δύσκολες ώρες για τον παρουσιαστή

Σχετικές ειδήσεις