ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλίμα οργής με φωνές για εκδίκηση έγινε η κηδεία του Σουλεϊμανί στην Βαγδάτη (vid)

Σε κλίμα οργής με φωνές για εκδίκηση έγινε η κηδεία του Σουλεϊμανί στην Βαγδάτη (vid)

Σε κλίμα οργής πραγματοποιήθηκε στη Βαγδάτη, η κηδεία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί, που έπεσε νεκρός μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατ’ εντολή του Ντόναλντ Τραμπ.

Μαζί με την κηδεία του Σουλεϊμανί, τελέστηκε και η κηδεία του αναπληρωτή ηγέτη των ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, που επίσης σκοτώθηκε από το αμερικανικό πλήγμα.

«Θάνατος στην Αμερική» φώναζαν άτομα σε πομπή πίσω από τα φέρετρα του Ιρανού στρατηγού και του Άμπου Μάχντι αλ Μουχάντις, του κύριου υπολοχαγού του στο Ιράκ, που σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Όσοι παρέστησαν στη νεκρική πομπή, στην περιοχή Καζιμίγια της Βαγδάτης όπου βρίσκεται ένα σιιτικό ιερό, φώναζαν επίσης «Εκδίκηση για τον Άμπου Μάχντι αλ Μουχάντις», τον επιχειρησιακό αρχηγό της Χασντ Αλ Σάαμπι, ενός συνασπισμού σιιτών φιλοϊρανών παραστρατιωτικών που εντάχθηκαν στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Τα φέρετρα των πέντε Ιρακινών μεταφέρθηκαν στην Καζιμίγια, καλυμμένα με την σημαία του Ιράκ ξεχωρίζοντας από το μαυροφορεμένο πλήθος που ακολουθούσε.

Μετά την πορεία στην Καζιμίγια, τελέστηκαν οι κηδείες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης παρουσία πολλών Ιρακινών αξιωματούχων.

Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Τεχεράνη καταγγέλλοντας τα αμερικανικά «εγκλήματα», μετά τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί,.

Μετά την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, τεράστιο πλήθος ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας κρατώντας πορτρέτα του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης και φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική».

Μαυροφορεμένες γυναίκες οδύρονται για το θάνατο του στρατηγού ενώ άνδρες με πλακάτ και φωτογραφίες του στα χέρια τους ορκίζονται για εκδίκηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ο «Ηφαιστίων» κυκλώνει την Ελλάδα - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε λίγες ώρες

Σχετικές ειδήσεις