ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη στο Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Εμείς το καταρρίψαμε

Αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη στο Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Εμείς το καταρρίψαμε
Associated Press

Θρίλερ με τη συντριβή αεροπλάνου στο Αφγανιστάν. Αμερικανός Αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι ανήκει στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα οιΤαλιμπάν ισχυρίζονται ότι το κατέρριψαν.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο Αφγανιστάν ήταν ένα μικρό στρατιωτικό αεροπλάνο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την συντριβή.

Νωρίτερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, ανέφερε ότι επρόκειτο για αμερικανικό αεροσκάφος που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό και πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο 1TVNews.af μετέδωσε ότι την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους ανέβαλαν οι Ταλιμπάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο αεροπλάνο επέβαιναν αξιωματικοί της CIA.

Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, το αεροσκάφος «πετούσε σε αποστολή παρακολούθησης».

Ο τύπος του αεροσκάφους ανταποκρίνεται στον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται στη χώρα από την αμερικανική πολεμική αεροπορία για αποστολές ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

«Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών, καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας Ντεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, προσθέτοντας ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, είναι νεκροί.

Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια:

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, ο Ροχουλάχ Αχμαντζάι, δήλωσε ότι το αεροσκάφος αυτό δεν ανήκε στις δυνάμεις της αφγανικής πολεμικής αεροπορίας, ούτε στην υπηρεσία πληροφοριών, ούτε στο υπουργείο Άμυνας ούτε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό στο Twitter ενός προσώπου προσκείμενου των Ταλιμπάν, και των οποίων το Γαλλικό Πρακτορείο μπόρεσε να εξακριβώσει την αυθεντικότητα, δείχνουν τα απομεινάρια ενός αεροσκάφους μεσαίου μεγέθους που συνετρίβη σε ένα χιονισμένο χωράφι. Η ουρά του αεροπλάνου, που έμεινε άθικτη, φέρει το λογότυπο της αμερικανικής αεροπορίας.

Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας που ερευνά τη συντριβή δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι ερευνώνται τα αίτια της συντριβής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν (ACAA) διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη στην επαρχία Γκάζνι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση. Η υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».

Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κόμπι Μπράιαντ: Τα εννέα πρόσωπα της τραγωδίας

Κοροναϊός: «Ξεφεύγει» η κατάσταση - Επιστήμονες μιλούν για πάνω από 40.000 κρούσματα