ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: ΣΟΚ στην Ιταλία - 196 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Ξεπέρασαν τα 12.400 τα κρούσματα

Κοροναϊός: ΣΟΚ στην Ιταλία - 196 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Ξεπέρασαν τα 12.400 τα κρούσματα
ap

Εφιάλτης στην Ιταλία -  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον κοροναϊό

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827 σήμερα, από 631 που ήταν την Τρίτη (10/03), σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία τον κοροναϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον κοροναϊό όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Είμαστε έντονα ανήσυχοι από τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και έντασης και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην εκτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί "πανδημία"», δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 118.000 κρούσματα σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν πεθάνει, είπε ο Τέντρος, σημειώνοντας πως οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν.

«Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες αναμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου.

koronaios5.jpg
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462 στην Ιταλίαap

Πρόσθεσε πως οι χώρες θα πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα περιορισμού και μετριασμού, αλλά ο περιορισμός πρέπει να είναι ο «βασικός πυλώνας».

Ο διευθυντής των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δρ Μάικ Ράιαν δήλωσε πως η χρήση της λέξης «πανδημία» για τον χαρακτηρισμό του κοροναϊού δεν αλλάζει τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Ο Ράιαν ανέφερε πως το Ιράν και η Ιταλία βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή του ιού, αλλά προειδοποίησε πως άλλες χώρες «θα βρεθούν σε αυτή την κατάσταση πολύ σύντομα».

Παράλληλα είπε πως η κατάσταση στο Ιράν είναι «πολύ σοβαρή» και πως ο Οργανισμός θέλει να δει περισσότερη παρακολούθηση και περισσότερη φροντίδα τους ασθενείς. Το Ιράν «κάνει το καλύτερο που μπορεί» αλλά έχει ελλείψεις εξοπλισμού, τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τι σημαίνει πανδημία