ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Η Νέα Υόρκη έγινε η «Ουχάν» των ΗΠΑ – Κάτω των 50 ετών το 53% των κρουσμάτων

Κορονοϊός – Η Νέα Υόρκη έγινε η «Ουχάν» των ΗΠΑ – Κάτω των 50 ετών το 53% των κρουσμάτων
Associated Press

Πάνω από χίλιοι διακόσιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ από την πανδημία του κορονοϊού με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να φθάνουν τις 69.197, ενώ στην Νέα Υόρκη καταγράφονται οι περισσότεροι νεκροί και η πλειονότητα των κρουσμάτων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-49.

Με 69.197 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι ΗΠΑ περνούν πλέον στην 3η θέση της κατάταξης με τα περισσότερα περιστατικά Covid-19, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

Μέχρι στιγμής το πιο βαρύ πλήγμα το έχει δεχθεί η Νέα Υόρκη καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 285. Σκιαγραφώντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του φονικού ιού στην πολιτεία, η έρευνα την οποία επικαλέστηκε ο κυβερνητής Άντριου Κουόμο έδειξε ότι είναι κυρίως άνδρες, ηλικίας 18 έως 49 ετών.

Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τον Covid-19 είναι οι ηλικιωμένοι, στη Νέα Υόρκη μόνο το 46% των ασθενών είναι άνω των 50 ετών, ενώ το 53% είναι ηλικίας 18 έως 49 ετών. Το υπόλοιπο 2% είναι άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών. Τα δημογραφικά στοιχεία, από το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης αφορούν στοιχεία 3.954 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στη Νέα Υόρκη, το 59% των κρουσμάτων είναι άνδρες όπως και το 61% των νεκρών.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, με βάση μια στατιστική προβολή που έφθασε στο Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 έως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στις ΗΠΑ, χώρα που απαριθμεί 327 εκατομμύρια πολίτες. Για τους ειδικούς, εκτός από τη Νέα Υόρκη, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αναμένεται και στο Σαν Φρανσίσκο.

NΥΤ: Η Νέα Υόρκη απειλείται να γίνει μία νέα «Ουχάν»

Την ανησυχητική εξάπλωση του Covid-19 επισημαίνουν σε δημοσίευμα τους και οι New York Times, αναφέροντας ότι η Νέα Υόρκη απειλείται να γίνει το «επίκεντρο μιας νέας Αποκάλυψης» ή μια νέα Ουχάν. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανησυχητική είναι η εξάπλωση τόσο στο Μανχάταν όσο και στο Νιού Τζέρσει, το Κουίνς και το Μπρονξ.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κάνει λόγο για την επιτακτική ανάγκη εύρεσης νέων νοσοκομείων για όσους έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, για έλλειψη αναγκαίου εξοπλισμού και αναπνευστήρων και την προβληματική συνεργασία ανάμεσα στους θεσμούς της πόλης και την Ουάσινγκτον. «Η παροδική κάμψη στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων, που ωστόσο δεν πρέπει να είναι καθησυχαστική, έχει να κάνει με την απόφαση των πολιτών να ακολουθήσουν τους κανόνες» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.

«Η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει καθολική καραντίνα και όχι μόνο για τους πολίτες της Νέας Υόρκης που μετακινούνται προς άλλες πολιτείες» υποστηρίζουν τώρα οι αρμόδιοι τονίζοντας τη μεγάλη διαφορά κοσμοθεωρίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την πόλη που ποτέ δεν έκρυψε τα δημοκρατικά της φρονήματα.

ΚΟΡΟΝOΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Το τεστ που θα κάνει διάγνωση σε 15 λεπτά από το σπίτι – Πώς γίνεται