ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες - Ιερείς εξομολογούν στα αυτοκίνητα!

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες - Ιερείς εξομολογούν στα αυτοκίνητα!

Ο COVID-19 έκλεισε τις εκκλησίες, ωστόσο η ανάγκη για εξομολόγηση παραμένει.

Υπό κανονικές συνθήκες, η εκκλησία της Θείας Πρόνοιας στη Βαρσοβία θα ήταν γεμάτη με πιστούς που θέλουν να εξομολογηθούν.

Οι ιερείς της Πολωνίας ακούνε τις εξομολογήσεις στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με τους πιστούς είτε μέσα στα αυτοκίνητά τους είτε σε απόσταση ασφαλείας.

Στη Ρουμανία, από την άλλη, οι πιστοί ετοιμάζονται για το Πάσχα της Ορθοδοξίας. Ο καλός καιρός γέμισε τις υπαίθριες αγορές του Βουκουρεστίου, παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τη δημοφιλή αγορά Όμπορ, για να περιορίσουν το συνωστισμό.

Στην πόλη Κράλιεβο της Σερβίας τα ντρόουν που χρησιμοποιούνται κανονικά για τον ξεκασμό χωραφιών, έχουν επιστρατευτεί για την απολύμανση δημόσιων χώρων. Στόχος να είναι όλα έτοιμα για την άρση του περιορισμού μετακινήσεων που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Η πρακτική των απολυμάνσεων από αέρος έχει δοκιμαστεί σε περιοχές της Κίνας, όπως η Γουχάν, απαγορεύεται όμως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, καθώς θεωρείται επιβλαβής για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Αυστηρούς ελέγχους πραγματοποιεί η αστυνομία στη Λιθουανία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις ενόψει Πάσχα.

Στο γηροκομείο Οστράβα της Τσεχίας, οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να δεχθούν επισκέψεις. Για να κάνει πιο ευχάριστο το φετινό Πάσχα, η διοίκηση του γηροκομείου οργάνωσε μουσικές εκδηλώσεις τις οποίες οι ηλικιωμένοι παρακολουθούν από τα μπαλκόνια τους.

Πηγή: Euronews

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Μεγάλη απάτη - Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας

Σχετικές ειδήσεις