ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Ύμνοι» του ABC News για την Ελλάδα: «Ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά της πανδημίας»

Κορονοϊός: «Ύμνοι» του ABC News για την Ελλάδα: «Ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά της πανδημίας»

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC κάνει λόγο για την επιτυχημένη πορεία της Ελλάδας και το άνοιγμα της Ακρόπολης

Το ένα μετά το άλλο τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτια αποθεώνουν την Ελλάδα για τα επιτεύγματά της στην μάχη για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Σειρά είχε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, που εκθείασε τη χώρα μας με ένα ρεπορτάζ με πλάνα από την Ακρόπολη και την Πλάκα

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως «ο απρόσμενος ήρωας στη μάχη κατά του κορονοϊού» και με την άρση των μέτρων ο Παρθενώνας άρχισε να δέχεται ξανά τουρίστες από σήμερα.

Επίσης, με πλάνα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος. Βενιζέλος» επισημαίνεται ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν και αυτά τα τεστ ανίχνευσης που γίνονταν από τις 20 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο.

Με πλάνα από παράλιες της Αθήνας, το ABC σημειώνει «Κοιτάξτε είναι σαν ο κορωνοϊός να μη συνέβη ποτέ».

Αυστρία: Η Ελλάδα στο δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα

«Η Ελλάδα στο δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα» έχει ως υπότιτλο σε δημοσίευμά της για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών ένδεκα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, η οποία υπογραμμίζει ότι «ενόψει της εξασθένησης της πανδημίας του κορονοϊου, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει παραθεριστές από τη Γερμανία».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «η Ελλάδα βγαίνει βήμα-βήμα από την κρίση και επιστρέφει στην κανονικότητα», προσθέτοντας πως «η ελεύθερη κυκλοφορία αποκαθίσταται εντός της χώρας, τα ξενοδοχεία μας προετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά, οι παραλίες μας είναι ξανά προσβάσιμες και οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν ξανά στο κοινό».

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η σχετική είδηση, με τίτλο «Η Αθήνα προσπαθεί να προσελκύσει Γερμανούς», στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF), στην οποία σημειώνεται συμπληρωματικά ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «στόχος είναι να αποκατασταθεί η δυνατότητα για ελεύθερα και ασφαλή ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Σοκαριστικές εικόνες από τα γκουλάγκ του Κιμ

Σχετικές ειδήσεις