ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Νεκρός αστυνομικός σε επίθεση ανταρτών

Κολομβία: Νεκρός αστυνομικός σε επίθεση ανταρτών

Τραγικό θάνατο από τα πυρά ανταρτών βρήκε ένας αστυνομικός στην Κολομβία, έπειτα από επίθεση σε εγκαταστάσεις ραντάρ στην επαρχία Κάουκα.

Οι αντάρτες εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες και δοχεία γκαζιού στην εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός ο οποίος φρουρούσε το ραντάρ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η επίθεση των ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) προκάλεσε καθυστερήσεις σε πτήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας όπως ανακοίνωσε η αρχή πολιτικής αεροπορίας χθες.

Οι επισκευές στο ραντάρ θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθούν, δήλωσε ο Σαντιάγο Κάστρο, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

"Η λύση για να προλάβουμε προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων είναι να τις μετατοπίσουμε", είπε ο Κάστρο. "Δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρξουν μειώσεις στις πτήσεις, αλλά θα υπάρξουν καθυστερήσεις".

Οι FARC θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Τόσο οι FARC όσο και η κυβέρνηση Σάντος λένε ότι θέλουν ειρήνη. Ο Σάντος όμως λέει ότι οι αντάρτες πρέπει να το αποδείξουν, να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους τους και να σταματήσουν τις επιθέσεις.