ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Βραζιλία: Συμφωνία 127 εκατ. δολ. με την AstraZeneca για εμβόλιο

Κορονοϊός - Βραζιλία: Συμφωνία 127 εκατ. δολ. με την AstraZeneca για εμβόλιο
Associated Press

Κορονοϊός:  Το εμβόλιο αυτό, θεωρείται ότι έχει τις πιο σοβαρές πιθανότητες παγκοσμίως, να γίνει το επίσημο εμβόλιο κατά της COVID-19.

Η Βραζιλία ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 27 Ιουνίου, ότι υπέγραψε μία συμφωνία οικονομικού ύψους 127 εκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη τοπικής παραγωγής του πειραματικού εμβολίου που αναπτύσσει η AstraZeneca, στην προοπτική καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19.

Το εμβόλιο αυτό, θεωρείται ότι έχει τις πιο σοβαρές πιθανότητες παγκοσμίως, να γίνει το επίσημο εμβόλιο κατά της COVID-19 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο; Τι εκτιμά ο ΠΟΥ

Δεν είναι βέβαιο ότι οι επιστήμονες θα μπορέσουν να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, όμως θα μπορούσε να χρειαστεί ένας χρόνος προτού κάποιο εμβόλιο εφευρεθεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μιλώντας μέσω βιντεδιάσκεψης σε βουλευτές της επιτροπής Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι εάν ένα τέτοιο εμβόλιο γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να αποτελέσει δημόσιο αγαθό που θα είναι διαθέσιμο σε όλους.

«Θα ήταν πολύ δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο», τόνισε ο Τέντρος.

«Δεν είχαμε ποτέ εμβόλιο για έναν κορονοϊό. Επομένως, αυτό θα είναι, όταν ανακαλυφθεί—ελπίζουμε ότι θα ανακαλυφθεί, θα είναι το πρώτο», υπογράμμισε ο Τέντρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΠΟΥ έχει περισσότερους από 100 υποψηφίους για ένα εμβόλιο, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

«Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένα εμβόλιο, η εκτίμησή (μας) είναι ότι ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο μέσα σε ένα έτος. Εάν (οι προσπάθειες) επιταχυνθούν, θα μπορούσε αυτό να γίνει σε λιγότερο χρόνο, κατά έναν-δύο μήνες. Αυτό λένε οι επιστήμονες», πρόσθεσε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Dr Θάνατος: Δήλωνε γιατρός του Χριστόδουλου και ήθελε να αγοράσει την Ολυμπιακή!