ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν τέσσερα ρωσικά αναγνωριστικά στην Αλάσκα

Αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν τέσσερα ρωσικά αναγνωριστικά στην Αλάσκα

Το περιστατικό είναι ένα της σειράς των διερευνητικών πτήσεων που πραγματοποίησαν εφέτος η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 τύπου stealth απογειώθηκαν το Σάββατο για να αναχαιτίσουν τέσσερα ρωσικά αναγνωριστικά αεροσκάφη κοντά στην Αλάσκα, ανακοίνωσαν η Βορειοαμερικανική Αεροπορική Αμυντική Διοίκηση (North American Aerospace Defense Command, or NORAD) και το αμερικανικό και καναδικό υπουργείο Άμυνας.

Η τελευταία αυτή αναχαίτιση των ρωσικών Tu-142s είναι η 10η στη σειρά των αναχαιτίσεων ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών που έγιναν φέτος κοντά στην Αλάσκα, ανακοίνωσε η Βορειοαμερικανική Αεροπορική Αμυντική Διοίκηση.

«Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ ή του Καναδά», ανακοίνωσε η Βορειοαμερικανική Αεροπορική Αμυντική Διοίκηση.

«Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Έλμεντορφ στην Αλάσκα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NORAD, σμηναγός Κάμερον Χίλιερ.

Το περιστατικό είναι ένα της σειράς των διερευνητικών πτήσεων που πραγματοποίησαν εφέτος η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 19 Ιουνίου η Ρωσία αναχαίτισε δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52 που πετούσαν πάνω από την Θάλασσα του Οχότσκ, στην ανατολική ακτή της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αυτό είναι το μοιραίο όπλο που σκότωσε τον 15χρονο