ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Έσπασαν το φράγμα των 3 εκατ. κρουσμάτων κορoνοϊού

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Έσπασαν το φράγμα των 3 εκατ. κρουσμάτων κορoνοϊού
ap

Οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των τριών εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορoνοϊού, λιγότερο από έναν μήνα αφότου ξεπέρασαν το όριο των δύο εκατομμυρίων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε υποβάλει σε εξετάσεις περισσότερους από 39 εκατομμύρια Αμερικανούς. Μεταξύ αυτών, τρία εκατομμύρια και πλέον Αμερικανοί έχουν διαγνωστεί θετικοί και περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν αναρρώσει», δήλωσε ο Μάικ Πενς από τον Λευκό Οίκο, την ώρα που ο επικαιροποιημένος απολογισμός του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς κάνει λόγο για 3.009.611 κρούσματα και 131.521 νεκρούς.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φορούσε μάσκα κατά την άφιξή του για τη συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στις πολιτείες, όπου η κατάσταση είναι πιο ανησυχητική αυτή τη στιγμή, δηλαδή στην Αριζόνα, τη Φλόριντα και το Τέξας, καταγράφονται «πρώτες ενδείξεις» ότι το ποσοστό των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με την Covid-19 μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί.

«Συνεχίστε να κάνετε ό,τι κάνατε, καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις», διαβεβαίωσε ο Μάικ Πενς.

Αναφορικά με τη Φλόριντα, η Ντέμπορα Μπερξ, η συντονίστρια του Λευκού Οίκου για την πανδημία, έκανε επίσης λόγο για μείωση του αριθμού των εισαγωγών στα επείγοντα των νοσοκομείων με συμπτώματα Covid-19.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Τραμπ ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ότι οι ΗΠΑ επίσημα αποσύρονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εν μέσω σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα, την τελευταία εβδομάδα.

«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», ανέφερε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενεντέζ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Το να αποκαλέσεις την αντίδραση του Τραμπ προς την COVID-19 χαοτική και ασυνάρτητη δεν αρκεί. Αυτό δεν θα προστατεύσει ούτε αμερικανικές ζωές ούτε τα συμφέροντα - αφήνει τους Αμερικανούς άρρωστους και την Αμερική μόνη», ανέφερε ο γερουσιαστής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Αντέχεις να δεις το ποσό; Αυτό είναι το τελευταίο συμβόλαιό της! (pics)