ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Πεκίνο: Ξανανοίγουν πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα

Κορονοϊός - Πεκίνο: Ξανανοίγουν πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα

Το Πεκίνο θα μειώσει το επίπεδο συναγερμού για τον νέο κορονοϊό αρχής γενομένης από αύριο, 20 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της τοπικής δημοτικής αρχής.

Η κινεζική πρωτεύουσα έλαβε νέα μέτρα αφού εντοπίστηκε μια εστία της Covid-19 η οποία συνδεόταν με τη Σινφάντι, τη μεγάλη αγορά χονδρεμπορίου σε μια νοτιοδυτική συνοικία. Από τις 11 Ιουνίου το Πεκίνο κατέγραψε συνολικά 335 κρούσματα που σχετίζονταν με τη Σινφάντι, όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει εντοπιστεί κανένα νέο.

«Γενικά, ο κίνδυνος να προσβληθεί κανείς στο Πεκίνο (…) και να εξάγει τον κορoνοϊό σε άλλες περιοχές είναι χαμηλός και η κατάσταση με τη διαχείριση της πανδημίας είναι υπό έλεγχο», είπε ο Λιου Μπέι, ο αναπληρωτής γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Αφού μειωθεί το επίπεδο συναγερμού, θα ανοίξουν και πάλι τα πάρκα, τα τουριστικά αξιοθέατα, τα γυμναστήρια, οι βιβλιοθήκες και τα μουσεία, ωστόσο θα επιτρέπεται να δέχονται μόνο τους μισούς επισκέπτες απ’ ό,τι συνήθως. Θα επιτρέπονται επίσης τα συνέδρια με τη συμμετοχή μέχρι 500 προσώπων. Ο Λιου πρόσθεσε ότι σταδιακά θα επαναλειτουργήσουν οι εκθεσιακοί χώροι, οι κινηματογράφοι και θα ξαναρχίσουν οι αθλητικοί αγώνες.

Ωστόσο, θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για εργασία οι υπόγειοι χώροι με κακό εξαερισμό ενώ οι αγορές χονδρικής, τα εστιατόρια, τα εργοτάξια και τα εργοστάσια θα παρακολουθούνται στενά από τις υγειονομικές αρχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά Συντάξεων: «Κλείδωσε»! Θα τα πάρουν όλοι - Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά

Ρoή Ειδήσεων