ΚΟΣΜΟΣ

Μακάβριο εύρημα: Βρήκαν πτώμα σε υπόγειο πολυτελούς βίλας

Μακάβριο εύρημα: Βρήκαν πτώμα σε υπόγειο πολυτελούς βίλας
Pixabay

Μία νέα, αλλά συνάμα και πολύ παλιά, υπόθεση δολοφονίας απασχολεί πλέον τις γαλλικές Αρχές μετά τον εντοπισμό ενός πτώματος 30 ετών σε υπόγειο μιας πολυτελούς κατοικίας στο Παρίσι.

Το πτώμα ανακαλύφθηκε καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασίες ανακαίνισης του σπιτιού, μετά την πώλησή του έναντι του ποσού των 35,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατοικία, η οποία βρίσκεται σε πολυτελή γειτονιά του Παρισιού διαθέτει εσωτερική αυλή και ιδιωτικούς κήπους.

«Ιστορικά, πρόκειται για ένα σημαντικό κτήριο. Πολλοί άνθρωποι έζησαν εδώ, ανάμεσά τους και ο Γάλλος ποιητής Φρανσουά Κοπέ», δήλωσε στο CNNi η Σαμπίν Λεμπρετόν, αντιπρόεδρος μιας τοπικής ένωσης που μάχεται για τη προστασία ιστορικών κτηρίων.

Εγκαταλελειμμένο από τα μέσα του 18ου αιώνα, η πολυτελής κατοικία πουλήθηκε τον Ιανουάριο έναντι 35,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, τον Ιούλιο τα γαλλικά ΜΜΕ έκαναν γνωστό ότι στο υπόγειο του παρισινού σπιτιού βρέθηκε ένα πτώμα άνδρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το πτώμα εντοπίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου και έκτοτε ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Μπρούνο Πικάρ, δικηγόρο υπεύθυνο για τη δημοπρασία του σπιτιού: «Τον βρήκαν σε ένα μέρος όπου ούτε ο δικαστικός κλητήρας ούτε κανείς άλλος είχε επισκεφτεί στο παρελθόν. Κανείς δεν είχε πάει στο υπόγειο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι βρήκαν έναν νεκρό άνδρα».

«Προφανώς το πτώμα βρισκόταν εκεί επί 30 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι αυτό θα επηρεάσει την υπόθεση. Νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης είναι έτοιμος να ξεκινήσει εργασίες», πρόσθεσε ο Πικάρ.